Агресия срещу журналист, от ГЕРБ видяха платени провокатори (+ВИДЕО)

Mъже с черни маски и шапки нападнаха Полина Паунова 

05.08.2020 | 15:30 Редактор: Тодор Петров

Mъже с черни маски и шапки нападнаха журналиста Полина Паунова пред сградата, където се проведе конференцията на ГЕРБ. 

Към журналиста от "Свободна Европа" бе проявена както вербална, така и физическа агресия, а телефонът ѝ беше избит от ръцете ѝ на два пъти

Паунова снимаше идващите делегати към конференцията, а напрежението беше заснето от самата нея и Генка Шекерова. По повод сблъсъците, от партия ГЕРБ излязоха с позиция, в която се разграничават и завяват, че е имало и платени провокатори.

"Платени провокатори пробиха охраната и бяха нападнати и протестиращи, и членове на ГЕРБ, и журналисти", заявяват от партията.

В позиция до медиите ръководството на "София Тех Парк" посочи, че лицето от видеозаписите, което участва в конфликта и е представено като охранител, не е представител на охраната, осигурена за събитието.

"С цел отличаване на охраната на събитието от останалите органи на реда и от участниците в мероприятието нейните представители през цялото време бяха идентифицирани със светлоотразителни жилетки с надпис Security. София Тeх Парк осигури събитието с необходимия брой охранители, чиито ангажименти бяха да се грижат за сигурността на мероприятието, за периметъра на събитието, както и за логистика по придвижването на участниците.

Излъчените видеоматериали показват, че лицето, участващо в инцидента с г-жа Паунова, не носи въпросната светлоотразителна жилетка и не се легитимира като представител на охраната на София Тех Парк", се казва още в становището.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Явно "журналистка" е мр.сна дума и я наричат "журналист". Сигнализирай за неуместен коментар