28-годишен е задържан с огромно количество наркотици в Търново

Специализирани операции са се провели и във Видин

05.08.2020 | 13:40 Редактор: Виктория Гетова
28-годишен е задържан с огромно количество наркотици в Търново

Голямо количество наркотични вещества е иззето при спецоперация на криминалисти на РУ – Велико Търново, съобщават от МВР.

Специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества на територията на Велико Търново е проведена на 4 август.

Действията са осъществени под наблюдението на прокуратурата. В хода на операцията е извършено претърсване на жилище във В.Търново, обитавано от 28-годишен мъж.

Установени и иззети са около 2,5 кг растителна маса, реагирала при полеви наркотест на канабис и около 10 г вещество, дало характерната реакция на амфетамин и екстази.

Обитателят на имота е задържан до 24 часа по Закона за МВР.  По случая е започнато досъдебно производство, работата по неговото документиране продължава под ръководството на прокуратурата.

Междувременно голямо количество наркотици и нелегални цигари са иззели видинските полицаи при спецоперация, проведена под надзора на прокуратурата

Извършено е претърсване в частен имот в село Жеглица, обитаван от 40-годишен. Там криминалистите открили и иззели 0.800 кг нарязан на ситно тютюн и 28 880 къса цигари "Karelia blue" без бандерол. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Към 21.55 часа в село Цар Симеоново униформени спрели за проверка лек автомобил "Фиат" с видинска регистрация, управляван от 18-годишен младеж и спътнички - две млади видинчанки.

В хода на проверката едната от тях - 22-годишна, изхвърлила две пакетчета извън автомобила, а при обиск от двете  е иззето бяло прахообразно вещество с общо тегло 30 грама, реагирало на кокаин при полевия наркотест.

При последвало претърсване в багажника на превозното средство криминалистите открили полиетиленов плик с 1 кг пресовано  бяло вещество, индикирало на амфетамин при наркотеста.

22-годишната е задържана и приведена в полицейския арест за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК