Водач с 3,24 промила алкохол избяга от произшествие в Монтанско

Съставени са му 3 акта

03.08.2020 | 16:27 Редактор: Юлия Христова
Водач с 3,24 промила алкохол избяга от произшествие в Монтанско

29-годишен мъж е задържан за шофиране с 3,24 промила алкохол в кръвта и бягство от пътнотранспортно произшествие в село Трайково, съобщиха от ОДМВР - Монтана.

На 2 август около 02.20 часа e получен сигнал в РУ - Лом за реализирано пътнотранспортно произшествие в село Трайково в област Монтана.

То е посетено от служител на пътен контрол, при което е установено, че при управление на лек автомобил "Фолксваген Голф" с монтанска регистрация, с водач 29-годишен местен жител, е изгубен контрол над автомобила.

Колата е излязла вдясно от пътното платно, блъснала е тухлена ограда и по този начин са нанесени материални щети на оградата и автомобила. Водачът не спрял да установи последиците и напуснал произшествието с цел да се укрие.

Същата нощ в 02,55 ч. той е установен да управлява същия автомобил в посока към с. Сталийска махала към Лом. При направената проба с дрегер са отчетени 3.24 промила алкохол в издишания въздух.

Водачът приел показанията на техническото средство и отказал медицинско изследване за кръвна проба. Съставени са му 3 акта по ЗДвП и е задържан в полицейския арест за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК