Установиха полицаите, употребили физическа сила на протестите

Няма да изпълняват задължения по обезпечаване на реда до приключване на проверката

16.07.2020 | 16:38 Редактор: Тодор Петров
Установиха полицаите, употребили физическа сила на протестите

Комисия от СДВР продължава дисциплинарната проверка във връзка с публикувани клипове, касаещи употреба на физическа сила от полицаи по време на протестите в София. Установени са полицейските служители, заснети във видеоматериала.

Във връзка с публикувани видеоклипове в средствата за масово осведомяване, касаещи употреба на физическа сила от полицейски служители по време на протестите пред сградата на Министерския съвет, ръководството на Столична дирекция на вътрешните работи е разпоредило дисциплинарна проверка по реда на Закона за МВР. Проверката е възложена на комисия от ръководни служители на дирекцията.

Комисията е изискала и анализирала необходимите материали, като в хода на проверката е установила полицейските служители, заснети във видеоматериала. До приключването ѝ същите няма да изпълняват задължения по обезпечаване на обществения ред, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Продължава активното събиране на доказателства за изясняване на фактическата обстановка, като в рамките на следващата седмица резултатите ще бъдат оповестени. Събраните материали ще бъдат изпратени на районна прокуратура по компетентност.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
тепърва ще разберем дали смятат, че са си превишили правомощията Сигнализирай за неуместен коментар