Ранени полицаи и шестима задържани след ескалацията в София (+СНИМКИ)

Бомби и кутии с боя в близост до униформените и журналистите

15.07.2020 | 07:16 Редактор: Юлия Христова

Двама пострадали полицаи и шестима задържани - това е равносметката от шестия ден на протести срещу правителството в София. Един полицай е настанен в ИСУЛ, заради опита за влизане в парламента от страна на провокатори, съобщи на извънреден брифинг в полунощ зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

Друг полицай е с порезна рана, млад мъж от протестиращите също е пострадал. Златанов бе категоричен, че на протеста е имало провокатори. Напрежението пред сградата на бившия Партиен дом се изостри малко след 22:30 ч.

"Участници в протеста хвърлиха две бомби сред множеството, при което падна един от протестиращите. Двама полицаи тръгнаха да му помогнат и в този момент протестиращи започнаха да замерят полицейските служители с кутии и пликове с червена боя, камъни и бутилки. Служителите на реда бяха без защитно облекло, бяха нападнати и бити", обясни старши комисар Антон Златанов.

"Полицията не желае да има безредици, отново призоваваме гражданите да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации", каза още той. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Безумно, отишли да се бият и чупят. Така само изместват истинската нужда от протест! Сигнализирай за неуместен коментар