Борят се за живота на 3-годишно дете, ранено в ужаса на "Тракия"

То е с тежка черепно-мозъчна травма

13.07.2020 | 07:47 Редактор: Тодор Петров

Продължава разследването на тежката катастрофа на автомагистрала "Тракия". С опасност за живота остава 3-годишното дете, което пострада с още петима души. То е с тежка черепно-мозъчна травма. 

При ужасния инцидент загинаха шестима души. В късния следобед вчера ТИР скъса мантинелата при 163-ия километър на аутобана, навлезе в насрещното, помете 5 коли и се запали. 

Сред загиналите е шофьорът на камиона. Предполага се, че той е заспал зад волана и това е причината за жестоката катастрофа. 

Заради инцидента движението и в двете посоки на магистралата беше силно затруднено. Тази сутрин магистралата в посока София все още е затворена, като няма официална информация кога пътят ще бъде пуснат за движение.

"Състоянието на детето остава критично. Не е интубирано, диша спонтанно, но уврежданията в областта на черепа и мозъка остават активни. Остава животозастрашаващото състояние", обясни директорът на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" в Стара Загора проф. Йовчо Йочвев пред Bulgaria ON AIR.

На пострадалото дете ще му бъдат направени нови изследвания и след това ще бъде взето решение за последващо лечение.

Всички останали пациенти са транспортирани и прегледани в лечебното заведение. Имат трамви в областта на гръдния кош, които не са съпровеодени от фрактури на ребра и са пуснати за домашно лечение и наблюдение.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години