Двама полицаи пострадаха от бомбичка и стъклени бутилки при протестите

Не бяха допуснати груби нарушения на обществения ред

12.07.2020 | 11:20 Редактор: Юлия Христова
Двама полицаи пострадаха от бомбичка и стъклени бутилки при протестите

Без напрежение и сблъсъци приключи снощния трети поред митинг под прозорците на властта в София. Малко преди полунощ хората започнаха да се разотиват, полицаите свалиха щитовете, а протестиращите ги аплодираха.

Двама полицаи са пострадали по време на снощните протести в София от хвърлени множество предмети, стъклени бутилки и бомбичка. Единият е с наранявания и обгаряния, а другият е с по-леки наранявания. В резултат на предприетата организация и мерки от СДВР по време на снощните протестни действия не бяха допуснати груби нарушения на обществения ред, информират от МВР.

Ръководството на СДВР отново напомня на участниците в протестните действия да спазват обществения ред. Охраната, осъществявана от полицейските сили, е с цел опазване мира и спокойствието на гражданите.

Междувременно стана ясно, че двамата пострадали при протеста на 10 юли са без опасност за живота в неврохирургията на "Пирогов".  И 21-годишният, и 29-годишният мъж са без изменение в общото състояние. Те остават за наблюдение и лечение.

Протестът тази вечер е насрочан за 17.00ч.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Няма как да няма пострадали. И от двете страни стоят хора. Гадно е че се стига до подобни ситуации. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
А момчето, което го смазаха от ритници?Не ги съжалявам. Сигнализирай за неуместен коментар