Над 120 т вече са незаконно загробените отпадъци край Червен бряг

Предстоят действия по установяване на произхода на боклука

03.07.2020 | 14:42 Редактор: Искра Ангелова

Повече от 120 тона са вече откритите край Червен бряг отпадъци , съобщиха от прокуратурата. Според държавното обвинение отпадъците са свързани с дружества на разследваните за незаконен внос и износ на боклук - братята Пламен и Атанас Бобокови. 

В същото време министърът на екологията Емил Димитров настоя за законодателни промени, които да решават по-ефективно проблемите с износа и вноса на боклук в страната. 

В хода на извършения оглед под ръководството на Специализирана прокуратура е открито и трето място с изкопни ями, които са служили за съхранение на неустановено като количество и съдържание незаконен отпадък, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Районът се охранява, като предстоят действия по установяване на произхода на отпадъците.

Досегашните действия, стартирали на 01.07.2020 г., установяват, че за момента в откритите силажни ями се е съхранявал опасен отпадък, включващ части от акумулаторни батерии, загробени преди около 4-5 години, които не подлежат на последващата преработка.

Продължават действията на прокуратурата по разследването, както и по установяването и на други местонахождения на незаконно загробени отпадъци.

Снимка: Пресцентър на прокуратурата

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК