Разбиха престъпна група, иззеха множество оръжия в Добрич

Специализираната прокуратура обвини 3 лица

03.06.2020 | 13:00 Редактор: Наталия Тотева
Разбиха престъпна група, иззеха множество оръжия в Добрич

Специализираната прокуратура обвини 3 лица за участие в група за държане и разпространение на незаконни огнестрелни оръжия на територията на България.

Двама от участниците в групата са задържани на 2 юни 2020 г. в Добрич при специализирана полицейска операция на ГДБОП под надзора на Спецпрокуратурата и със съдействието на Дирекция "Жандармерия" в МВР. 

Те са задържани в момент на продажба на 12 оръжия - пистолети и картечни пистолети. Третото лице, за което има доказателства, че е част от престъпната група, е извън страната и спрямо него ще бъде изготвена Европейска заповед за арест.

В хода на действията по разследването в Добрич са претърсени 8 адреса, съобщиха от прокуратурата.

Намерено е и иззето голямо количество огнестрелни оръжия – над 20 пистолета със заличени фабрични номера, 50 пълнителя и 2000 боеприпаса за тях, картечни пистолети, автомати, заглушители, както и множество части и механизми за различни оръжия.

Иззети са 4500 лв. и 400 евро, за които има данни, че са придобити от престъпна дейност. Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2019 г. И тримата обвинени са осъждани за тежки умишлени престъпления.

На двамата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За всеки от тях ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Снимки: Специализирана прокуратура

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК