Откриха умело прикрити отпадъци с неясен произход в Червен бряг

Боклуците са заровени преди повече от година, тъй като върху част от терена има поникнала трева, посочиха от регионалната екоинспекция

01.06.2020 | 18:14 Редактор: Александра Иванова

Отпадъци с неясен произход са намерени край ервен бряг, а експерти от екоинспекцията в Плевен направиха проверка на място

Районната прокуратура започна проверка. При огледа стана ясно, че боклуците са заровени преди повече от година, тъй като върху част от терена има поникнала трева. 

Служителите на регионалната екоинспекция взеха координатите на мястото, за да бъде установен собственикът на терена. Още след получаване на сигнала от местната власт са извършили замерване на радиационния фон, който е в норма. Мястото, където е скрит боклука, е бивше ТКЗС. 

"Количеството е около 30-40 кубика, на пръв поглед измерено. Отпадъкът, като отпадъчен материал, прилича по-скоро на преработен отпадък от компютърни конфигурации, акумулатори може би. Абсолютно никаква версия нямаме досега, тъй като явно това действие, този акт е извършен в годините назад и тепърва предстои да се уточни как, по какъв начин и кой го е направил това нещо. Умишлено така е направено. Прикрито е доста умело", посочи началникът на звено "Инспекторат" в Община Червен бряг Данаил Тоновски.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК