Рецидивист ограби възрастен мъж в Горна Оряховица

Нападателят издърпал 255 лева от джоба на ризата на дядото

29.05.2020 | 21:47 Редактор: Ивет Арабова
Рецидивист ограби възрастен мъж в Горна Оряховица

Изпечен бандит рецидивист с 11 изтърпени ефективни присъди отново застава пред съда за поредния извършен нагъл грабеж.

На 27 май в Горна Оряховица той отнел парична сума в размер на 255 лева от 68-годишен мъж, като употребил за това сила. Той нападнал и издърпал парите от джоба на ризата на възрастния мъж, като деянието представлява опасен рецидив. С постановление на наблюдаващ прокурор лицето е задържано за срок от 72 часа, до довеждането му пред съда.

Съдът прие доводите на Окръжна прокуратура – Велико Търново и счита, че са налице предпоставките за вземане мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвиняемия. От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, в което е обвинен и за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, пише "Монитор".

Налице е реална опасност същият да се укрие и да извърши престъпление. Обвиняемият от години не живее на заявения постоянен и настоящ адрес. Осъждан е за тежки умишлени престъпления основно грабежи. Определението на Окръжен съд-В. Търново подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК