Обискираха дома и офиса на известен бизнесмен в Русе

Според източници на Bulgaria ON AIR акциите в дунавския град и Ботевград са свързани 

28.05.2020 | 14:01 Редактор: Ивет Арабова

Полицейска акция се провежда в Русе - в дома на бизнесмена Пламен Бобоков и в офиса на общата фирма с брат му Атанас Бобоков, която е за моторни масла - "Приста ойл". Според източници на Bulgaria ON AIR акциите в Русе и Ботевград са свързани.

По-рано през деня Специализираната прокуратура влезе в Министерството на околната среда и водите. Разследващите прокурори съвместно с МВР и ДАНС обискираха и дома на заместник-министъра на екологията Красимир Живков в Ботевград.

Службите претърсват за документи, по първоначална информация, свързани с незаконния внос на италианския боклук у нас. Местните свързват името на Красимир Живков с фамилия Златеви. 

Повечето от имотите на Живков в Ботевград, Поморие и Правец са придобити, докато е заемал държавни постове - два мандата кмет на Правец и като областен управител на София-област. Акции днес имаше и на някой от другите адреси, освен в центъра на Ботевград.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Траян
преди 3 години
Какъв биснесмен или бизнесмени бе хора? Абсолютни мошеници и айдуци Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ще пошумят, ще си направят реклама и след известно време ще ги пуснат. Ето в съседната статия Арабаджиеви започват да ги освобождават. С Нено Димов какво става? Някой казва ли? Сигнализирай за неуместен коментар