Откриха още 320 кг кокаин в жилище в "Студентски град" (ОБНОВЕНА)

Намерените пакети са над 300 и в момента продължава работата на място

27.05.2020 | 09:35 Редактор: Ралица Братанова

Нови 320 кг кокаин са намерени в апартамент в столичния квартал "Студентски град". Късно снощи екипи на СДВР и ГДБОП са влезли в жилището.

По непотвърдена информация жилището е на мъжа, който беше задържан вчера в "Студентски град" с близо 40 кг кокаин в колата си.

На 24 май полицаитие спират за проверка автомобил в "Студентски град". Според източници на Bulgaria ON AIR в 12:00 часа от храстите пред блок 38 мъж взима 2 сака. Прибира ги в багажника на автомобила си. 

Секунди по- късно е спрян от полицията. Оказва се, че в саковете има наркотик. Теглото на забранената субстнация е около 40 кг.

Чистотата на белия прах е много висока, по което разследващите съдят, че е бил подготвен за допълнителната обработка, при която да се добавят примеси и количеството да увеличи. 

По информация на полицията, цената на открития кокаин е над 10 млн лева. Източници на Bulgaria ON AIR разкриват, че мъжът отказва да съдейства на полицията и да каже за къде е бил предвиден наркотикът.

Само преди няколко седмици служители на ГДБОП участваха в международна операция, при която на територията на Испания, България, Нидерландия и Колумбия беше иззет над 1 тон кокаин и са задържани 18 души. 

Трафикът се осъществява под прикритието на легални търговски сделки, превозвани с контейнери на големи фирми спедитори, като кокаинът е бил укрит в превозваната стока. 

В края на януари полицаите откриха кокаин в кашони с портокали. При акцията бяха арестувани двама. Според разследващите кокаинът е бил предназначен за българския пазар. Наркотикът е стигнал от Колумбия до България по вода и суша. 

Специализираният съд остави в ареста двамата задържани - бившия шеф на митницата в София Красимир Керемедчийски и Огнян Асенов. Те са собственици на различни складове и са обвинени в трафик на наркотици. Според адвокатите им обаче количеството на кокаина е по-малко.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Представям си какъв е размера на мафията у нас. Направо е голЕм картел... Сигнализирай за неуместен коментар
4
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Това си е сериозно количество Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
пешо
преди 3 години
децата ви сами се тровят, *** Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ
преди 3 години
такива *** тровят децата ни Сигнализирай за неуместен коментар