Поредица тежки катастрофи с жертви на пътя

В Дебръщица започна събиране на подписи с искане за ограничение на скоростта

25.05.2020 | 13:59 Редактор: Юлия Христова

Увеличава се броят на катастрофите с жертви на пътя в последните дни. Очаква се засилен трафик през целия ден днес - в последния от трите почивни за 24 май, а патрули ще следят за сигурността на пътя. 

В пазарджишкото село Дебръщица започва събиране на подписи с искане да се ограничи максимално скоростта заради инцидента от снощи, при който една жена загина, а други 3 бяха ранени. При него водачът е изгубил контрол над управлението на превозното средство. 

Кметът на с. Дебръщица Латинка Вълчева обясни, че познава и четирите жени. Две от тях са певици в женската певческа група. 

"Хора, които са ми много близки. Селото беше в потрес от тези линейки и пожарни в днешния ден. Селото беше в потрес", посочи тя.

При друго ПТП ТИР удари лек автомобил и отне живота на мъж. Камионът се е спускал по баир, тежкото ремарке и блъснало колата, водачът е загинал, а жена му и дъщеря му са откарани в болница.

Междувременно прокуратурата поиска постоянен арест за 17-годишен младеж, осъждан два пъти. Той е взел мотор от свой познат, за когото също ще бъде поискано задържане. 40-годишна жена е в кома, след като е била блъсната от младежа. Водачът е избягал от произшествието, което е станало в Асеновград.

От днес отпада и 14-дневната карантина за водачи на камиони, които влизат в страната. Това ще важи за шофьорите на камиони до и над 3, 5 тона, както и за автобусните водачи. Заради епидемията международните шофьори, които се завръщаха в България, бяха поставяни под карантина от 14 дни, преди да поемат към следващ курс.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Този 17-годишния да бъде съден за опит за убийство! Това не е случаен инцидент - 2 пъти осъждан! Сигнализирай за неуместен коментар