Сблъсък между полиция и жители на "Факултета" (+ВИДЕО)

Вътрешният министър Младен Маринов потвърди, че има напрежение

17.04.2020 | 07:33 Редактор: Юлия Христова

Сблъсък между полиция и жители на столичния квартал "Факултета". Към 21 ч. снощи мъже в нетрезво състояние са искали да преминат през контролно-пропускателния пункт, съобщават от МВР. При опит да бъдат спрени се е стигнало и до спречкването с органите на реда.

А жител на "Факултета" качи във Facebook видео от случилото се. Авторът на клипа посочва, че става дума за полицейско насилие. Вътрешният министър Младен Маринов потвърди, че има напрежение в кварталите "Факултета" и "Филиповци". Той посочи, че там са насочени допълнителни екипи на Жандармерията, за да не се допусне ескалация.

''Филиповци'' и ''Факултета'' са втори ден под карантина. Изградени са контролно-пропускателни пунктове. Влизането и излизането от двата столични квартала е разрешено само с основателна причина.

Ограничителните мерки са в сила след решение на Софийския оперативен щаб и Столичната здравна инспекция. Причината е увеличение на заразените с коронавирус с голям брой контактни лица в района. Тестването на жителите на кварталите продължава.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК