Откраднаха маски, респиратори и противогази от склад в Старозагорско

Бройката на задигнатите вещи е значителна

02.04.2020 | 16:02 Редактор: Ивет Арабова

Маски, респиратори и противогази бяха откраднати от склад в Старозагорско. Крадците разбили входната врата и така проникнали в помещението. Складът в село Долно Сахране съхранявал предпазни средства, предназначени за цялата община Павел баня. Откраднати са предимно филтри за противогази за химическа защита, така и предпазни маски с висока степен на защита. 

"Това са тези маски, които виждате, и аз видях по телевизията, които са раздадени на полицаите, виждам, че работят с тях. Но колко са взети, сега ще броим, ще направим инвентаризация и чак тогава ще можем да кажем за точната бройка на откраднатото", разясни служителят в Община Павел баня Николай Грошков.

Засега е ясно, че бройката на откраднатите защитни маски е значителна. От общината в Павел баня са се свързали с фирмата производител Полицията разследва случая.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Мартин Георгиев
преди 3 години
Защо маски и противогази от този вид се продават в интернет, при положение, че на всички ни е ясно, че са крадени и продажбата им е незаконна? Защо не се сезират компетентните органи и хората, които ги продават да бъдат наказани, а маските и противогазите да бъдат иззети? Сигнализирай за неуместен коментар