ГДБОП хвана трафиканти със 72 кг хероин за Западна Европа 

Наркотиците са били товарени на камиони с монтирани тайници

31.03.2020 | 23:20 Редактор: Наталия Тотева
 ГДБОП хвана трафиканти със 72 кг хероин за Западна Европа 

Служителите на ГДБОП хванаха двама участници в организирана престъпна група за трафик на хероин от страни в Близкия Изток през България към Западна Европа.

Операцията е под надзора на Специализираната прокуратура, пише "Монитор". Други 2 лица, свързани с групата, са обявени за международно издирване.

Задържаните са чужд гражданин, постоянно пребиваващ на териоторията на страната, и ръководителят. 

Хванати са при полицейска акция в Бургас, Стара Загора, Димитровград и Хасково. При претърсването на ТИР-паркинг в Хасково, в камион с българска регистрация, са намерени и иззети 72 кг хероин, предназначени за европейския черен пазар.

На място е задържан лидерът на групата С.А. в момент на демонтиране на тайници във въздушните бутилки на полуремаркето, в които е бил скрит наркотикът. 

Той е осъждан, има криминални регистрации за кражби и трафик на наркотици.

Същия ден е задържан и чуждият гражданин, чиято роля в групата е била да осигурява купувачи за онази част от хероина, която остава в България за финансиране на следващи доставки.

Установено е, че наркотиците са били товарени на камиони с монтирани тайници в конкретни държави в Близкия Изток и пристигали в България през сухопътни граници или с фериботи на български пристанища. 

За пълното и всестранно разследване на дейността на групата е създадена координация за съвместни действия с партньорски служби на няколко държави.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК