Мъжът, убил жена си в "Модерно предградие", я заплашвал в социалните мрежи

"Честта е по-важна от животa", пише той

26.02.2020 | 19:56 Редактор: Искра Ангелова

Мъжът, който уби съпругата си в столичния квартал "Модерно предградие" в понеделник, е отправял заплахи към нея чрез социалните мрежи. 

Дни по-рано той е споделил с приятели, че ще търси отмъщение от ревност. 

Защо никой не е подал сигнал и оставаме ли безучастни пред насилието край нас?

"Казал, че ще я застреля и го е направил", каза комшийка на двойката в "Модерно предградие".

Два случая от последната седмица, които нямат нищо общо помежду си освен едно - насилието. И докато в първия жертвата се разминава с уплаха, вторият е с фатален изход, който оказва се, е можело да бъде предотвратен. 

"Честта е по-важна от животa", пише мъжът в социалните мрежи.

Публикацията мъжът, който уби съпругата си, пише минути преди да й посегне. 

Дни по-рано той е споделил намеренията си гласно със свои приятели. Но на метри от къщата, където живее семейството, никой не разбрал какво се случва вътре.

"Да, примиряваме се. Това не ни засяга пряко, ние си казваме, че щом вкъщи ни е мирно и спокойно – моят дом е моята крепост, това, което се случва отвън – ми те ще си разрешат проблема", каза психологът Младен Владимиров.

Не знам, не чух, не видях са най-честите отговори на въпроса: Случвала ли се е агресия край вас? И макар обикновено това да става пред погледите ни, от страх или незаинтересованост - просто извръщаме глава. 

"Някак си от една страна първо не искаме да се замесваме, второ това не е нашият проблем и трето може би сме загубили доверие на институциите", каза още Владимиров. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК