Санитар обра възрастна жена в старчески дом

Той ще бъде съден и ако го признаят за виновен го очакват от 5 до 15 години затвор

22.07.2019 | 23:20 Редактор: Василена Василева
Санитар обра възрастна жена в старчески дом

41-годишен мъж, който работел като санитар в старчески дом, е ограбил жена от дома през април месец тази година. Той влязъл в стаята на възрастната жена, настанена в заведението и след като притиснал възглавница в лицето й, със сила издърпал от ръката й дамска чанта.

Докато бягал от стаята й, санитарят бил забелязан от хигиенистката в дома. Тя уведомила дежурната сестра, като й казала да повика полиция, пише Dnes.bg

Подсъдимият се качил в обитавана от него стая на втория етаж, разгледал ограбеното и напускал старческия дом. Ненужното изхвърлил в контейнер близо до дома, а парите – 73,50 лева, и мобилния телефон запазил за себе си. Общата стойност на отнетото със сила от възрастната пациентка е 164 лева.

Днес, няколко месеца по-късно, санитарят е клиент на прокуратурата във Варна и вече е предаден на съд. Той ще бъде съден по член 199 от Наказателния кодеск и ако бъде признат за виновен го очакват от 5 до 15 години затвор, както и конфискация до една втора от имуществото му, съобщават от Държавното обвинение.

Подсъдимият е осъждан многократно и ефективно за престъпления от общ характер. Преведен е в затвора, където ще чака произнасянето на Варненския окръжен съд за извършения грабеж, представляващ опасен рецидив.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК