Рецепти за закуски с тиква и чиа

Идеална комбинация за есента

05.11.2025 • 01:00 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Рецепти за закуски с тиква и чиа
Рецепти за закуски с тиква и чиа

Много ползи има тиквата. Тя е богата на бета-каротин, фибри, витамини А и С, а чиата – на омега-3, калций и растителен протеин. Оказва се, че добре се комбинира с чиа за закуска.

Ако искаме да се възползваме напълно от полезностите на чиата, е важно тя винаги да се накисва или да престои в течност, докато набъбне. Ето няколко лесни идеи за закуска:

Кадифена овесена каша

Необходими продукти:

  • 1 ч. л. чиа
  • 3 с. л. топло мляко
  • ½ чаша овесени ядки
  • 1 чаша растително мляко
  • 2 с. л. пюре от печена тиква
  • ½ ч. л. канела
  • щипка ванилия

Начин на приготвяне:

Трябва да накиснете чиата в топлото мляко за 10 минути. Сварете овесените ядки с чаша растително мляко.

Добавете пюрето от тиква. Добавете чиата, канелата и ванилията. Разбъркайте и оставете за малко.

Пудинг от тиква и чиа

Необходими продукти:

  • 1 чаша растително мляко
  • 3 с. л. чиа
  • 2 с. л. тиквено пюре
  • ½ ч. л. канела
  • щипка джинджифил
  • 1 ч. л. мед

Начин на приготвяне:

Всички съставки се смесват и разбъркват добре. Трябва да ги оставите в хладилника поне 4 часа, най-добре за една нощ.

На сутринта чиата ще е напълно набъбнала.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: pixabay


Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички