Необходими продукти:
- Тиквички – 4 бр. (средни)
- Домати – 6 бр. (средни)
- Ориз – 2.5 ч.ч.
- Лук – 2 глави
- Олио – 6 с.л.
- Сол – на вкус
- Черен пипер – на вкус
- Магданоз – 1 връзка, пресен
- Вода – около 5 чаши
свързани
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките и ги нарежете на кубчета. Нарежете доматите и лука на ситно. В голям тиган или тенджера загрейте олиото и запържете лука до златисто.
Добавете тиквичките и ги задушете за 5-7 минути, докато омекнат леко. Прибавете доматите и гответе още 5 минути. Добавете измития ориз, разбъркайте добре.
Залейте с водата и овкусете със сол и черен пипер. Варете на среден огън с капак около 20-25 минути, докато оризът е готов и течността е поета.
Преди сервиране поръсете с нарязан пресен магданоз.
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: