Необходими продукти:
За кадаифа:
- 400 г готов кадаиф
- 100 г счукани орехи
- 150 мл (¾ чаена чаша) краве масло, разтопено
За сиропа:
- 600 г (3 чаени чаши) захар
- 750 мл (3 чаени чаши) вода
Начин на приготвяне:
Вземат се 400 г готов кадаиф и се разделят на 10 равни части. Върху всяка порция се слагат по около 10 г счукани орехи и се завиват на руло. Рулата се подреждат плътно в намаслена тава и се заливат с 150 мл горещо разтопено масло.
Пече се в предварително загрята фурна на 180°C до златисто. След като кадаифът изстине, се залива с топъл сироп, приготвен от 3 чаени чаши захар и 3 чаени чаши вода, които се варят 10–12 минути.
Десертът се оставя да престои няколко часа, за да попие добре сиропът.
Снимка: Freepik
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: