Рецепта от тефтера на баба: Кадаиф с орехи

Лесен и бърз десерт

13.05.2025 | 15:28 Редактор:
Неустоим вкус.
Неустоим вкус.

Необходими продукти:

За кадаифа:

  • 400 г готов кадаиф
  • 100 г счукани орехи
  • 150 мл (¾ чаена чаша) краве масло, разтопено

За сиропа:

  • 600 г (3 чаени чаши) захар
  • 750 мл (3 чаени чаши) вода

Начин на приготвяне:

Вземат се 400 г готов кадаиф и се разделят на 10 равни части. Върху всяка порция се слагат по около 10 г счукани орехи и се завиват на руло. Рулата се подреждат плътно в намаслена тава и се заливат с 150 мл горещо разтопено масло.

Пече се в предварително загрята фурна на 180°C до златисто. След като кадаифът изстине, се залива с топъл сироп, приготвен от 3 чаени чаши захар и 3 чаени чаши вода, които се варят 10–12 минути.

Десертът се оставя да престои няколко часа, за да попие добре сиропът.

Снимка: Freepik