Сухият козунак от Великден може да се превърне в пухкав пудинг (РЕЦЕПТА)

Печете в загрята фурна за около 40 минути

22.04.2025 | 09:38 Редактор:
Залейте козунака с получената смес.
Залейте козунака с получената смес.

Не изхвърляйте сухия козунак от Великден. С него могат да се приготвят толкова много десерти.

Едно от нашите предложения включва превръщането на остатъците от козунак в пудинг.

Необходими продукти:

  • 50 г масло
  • 250 г козунак
  • 2 яйца
  • 145 мл сладкарска сметана
  • 225 мл прясно мляко
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт
  • 2 супени лъжици захар
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. 
Нарежете козунака на филийки. 
Намажете козунака с разтопеното масло с помощта на четка. 
В купа разбийте яйцата, сметаната, млякото и ванилията. Добавете 2 супени лъжици захар и отново разбийте с миксера. 
Залейте козунака с получената смес. 
Печете в загрята фурна за около 40 минути.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Freepik