Не изхвърляйте сухия козунак от Великден. С него могат да се приготвят толкова много десерти.
Едно от нашите предложения включва превръщането на остатъците от козунак в пудинг.
Необходими продукти:
- 50 г масло
- 250 г козунак
- 2 яйца
- 145 мл сладкарска сметана
- 225 мл прясно мляко
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- 2 супени лъжици захар
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса.
Нарежете козунака на филийки.
Намажете козунака с разтопеното масло с помощта на четка.
В купа разбийте яйцата, сметаната, млякото и ванилията. Добавете 2 супени лъжици захар и отново разбийте с миксера.
Залейте козунака с получената смес.
Печете в загрята фурна за около 40 минути.
Четете повече в az-jenata.bg.
Снимка: Freepik
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: