Панирана коприва с млечен сос

Чудесна идея за предястие или за мезе

20.04.2025 | 13:10 Редактор:
Бърза рецепта.
Бърза рецепта.

Сезонът на копривата е. Освен лечебно растение, тя има и силна хранителна стойност. Предлагаме ви рецепта за панираната коприва, чудесна идея за предястие или за мезе.

Необходими продукти: 

  • около 500 грама коприва, по възможност връхчета
  • 3-4 яйца
  • брашно
  • бира, по желание
  • сол

За чесновия сос:

  • една кофичка кисело мляко
  • 3 супени лъжици майонеза
  • една супена лъжица горчица
  • чесън и копър на вкус

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е хубаво да измиете и подсушите копривата. Панировката се приготвя като се смесят и разбият яйцата, бирата и брашното. Сместа трябва да е гъста, за да полепне по копривата.

Измитата и готова коприва се потапя в панировката и се първи за загрят тиган до готовност.

Панираната коприва може да се сервира с чесновия сос, който ще допълни вкуса ѝ.

Снимка: freepik