Сезонът на копривата е. Освен лечебно растение, тя има и силна хранителна стойност. Предлагаме ви рецепта за панираната коприва, чудесна идея за предястие или за мезе.
свързани
Необходими продукти:
- около 500 грама коприва, по възможност връхчета
- 3-4 яйца
- брашно
- бира, по желание
- сол
За чесновия сос:
- една кофичка кисело мляко
- 3 супени лъжици майонеза
- една супена лъжица горчица
- чесън и копър на вкус
Начин на приготвяне:
Първата стъпка е хубаво да измиете и подсушите копривата. Панировката се приготвя като се смесят и разбият яйцата, бирата и брашното. Сместа трябва да е гъста, за да полепне по копривата.
Измитата и готова коприва се потапя в панировката и се първи за загрят тиган до готовност.
Панираната коприва може да се сервира с чесновия сос, който ще допълни вкуса ѝ.
Снимка: freepik
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: