Този бърз сладкиш с домашно сладко е перфектната десертна идея за моменти, когато искате нещо лесно и вкусно, но същевременно напомнящо за домашния уют.
Съставки:
- 3 яйца
- 200 мл прясно мляко
- 90 мл олио
- 400 г брашно
- 200 г захар
- 2 ч.л. бакпулвер
- 200-300 г сладко (може да е ягодово, от круши, дюли или друго по избор)
Начин на приготвяне:
В голяма купа, разбийте яйцата с миксер до получаване на гладка смес. Бавно добавете захарта, като продължавате да разбивате. След това изсипете олиото и прясното мляко, като отново разбърквате добре.
В отделен съд смесете брашното и бакпулвера, след което бавно ги добавете към яйчната смес. Разбърквайте до получаване на хомогенно тесто.
Намаслете и намажете с брашно средна по големина тавичка. Изсипете половината от готовото тесто и го разпределете равномерно по дъното на съда.
Върху тестото равномерно разпределете сладкото. Можете да използвате каквото сладко предпочитате – ягодово, круша, дюля или дори смес от няколко вида.
Покрийте сладкото с останалата част от тестото, като го разпределите равномерно, така че да покрие добре плодовото сладко.
Загрейте фурната до 150 градуса и печете сладкиша за около 30-40 минути.
След като сладкишът се изпече и охлади малко, го нарежете на парчета. За да го направите още по-вкусен и привлекателен, поръсете го с малко пудра захар.
Снимка: Freepik