Как да разберем кога любовта е избледняла в приятелство

Не гледаме в една посока с партньора си

18.06.2024 | 23:00 Редактор: Беатрис Младжова
Как да разберем кога любовта е избледняла в приятелство

Отношенията между хората са сложни и невинаги можем да разберем кога са приключили. Ще идентифицираме някои ключови признаци, че може да сте добри приятели с партньора си, но вече не сте влюбени.

Комфортът надделява над страстта

Когато целувката за лека нощ се превърне в рутина вместо дълго гушкане на дивана, нещата стават по-платонични, а не толкова интимни. Това не означава, че вече не ви пука за половинката. Просто връзката ви може да е прераснала в нещо различно – нещо по-близко до приятелство.

Вие сте по-развълнувани от времето разделени

Напоследък сте забелязали промяна в собствените си отношения. С нетърпение очаквате да излезете до магазина за хранителни стоки или вечер да останете насаме с любимата си книга, установявайки, че цените тези моменти повече, отколкото преди.

Не че не ви харесва компанията на партньора. Просто вълнението от повторното събиране след време разделени не е толкова вълнуващо, колкото е било преди.

Бъдещите ви планове не са съвсем общи

В ранните етапи на любовта е обичайно да си представяте бъдеще с партньора си. От закупуването на къща заедно до планирането на ваканции или дори фантазирането да остареете заедно – всичко това е в центъра на вашите мечти.

Когато обаче любовта започне да избледнява и да преминава в приятелство, тези планове често се променят. Може да започнете да мислите повече за лични цели, които не са непременно свързани с половинката.

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: Pexels