Суперхраните, с които ще отслабнем по-лесно

Разнообразете ежедневното си меню

17.06.2024 | 23:10 Редактор: Толя Стоянова
Суперхраните, с които ще отслабнем по-лесно

Ако искате да влезете във форма и да се отървете от излишните килограми, няма как да не обърнете специално внимание на храненето. В случай, че искате да разнообразите менюто си - вижте кои храни задължително да включите в списъка си:

Лимони

Лимоните са пълни с витамин С, но те не само са отличен източник на витамини, но и ни помагат да отслабнем. Този важен витамин участва в производството на хормона норадреналин, който тялото ни използва за разграждане на мазнините в отделните клетки. Лимоните действат като транспортьори, като освобождават мазнините, които навлизат в кръвта, за да бъдат изгорени след това като калории.

Шамфъстък

Шамфъстъците имат по-желан хранителен състав от много други ядки, като 40 г съдържат 160 калории, четири грама обща мазнина и само 1,5 грама наситени мазнини на порция. Това може да бъде от полза за ефективна загуба на тегло.

Червени боровинки

Включете боровинки в следващата си рецепта за пълнени тиквички или пълнени чушки. Изберете неподсладени сушени боровинки вместо подсладени със захар, за да спестите забележителните 210 калории на порция.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels