Как да декорираме правилно малките пространства в нашия дом?

Непрекъснато нарастващите цени на имотите задават съвсем нов тон в големината и функционалността на дома

30.09.2023 | 23:00 Редактор: Михаела Димитрова
Как да декорираме правилно малките пространства в нашия дом?

Модерният градски живот и непрекъснато нарастващите цени на имотите задават съвсем нов тон в големината и функционалността на дома. Все по-често купувачите предпочитат по-малки жилища, които могат да поддържат лесно. Без значение дали говорим за малките пространства в дома – коридори, ниши, домашни офиси, килери или пък за цялото жилище, има прости правила, които е добре да спазвате, за да извлечете максимума от квадратурата, с която разполагате.

Използвайте огледала

Поставянето на огледала е може би един от най-лесните начини, за да увеличите визуално пространството. Освен това, те ще ви помогнат и да го направите по-светло, тъй като отразяват както естествената, така и изкуствената светлина, създавайки усещането за по-голяма квадратура. Използвайте едно голямо огледало или подредете няколко по-малки в стаята, като дори можете да ги окачите на стената вместо картини.

Възползвайте се от вертикалното пространство

Въпреки че у нас това не е много популярно, редица световноизвестни мебелни компании предлагат решения за вертикалното пространство в дома. Не пренебрегвайте стените си. Максималното използване на вертикалното пространство означава да се "заиграете" както с по-високи предмети, така и да закрепите по стените си неща като рафтове и лавици за изкуство, които добавят вертикална дълбочина. Така ще освободите така нужното пространство около пода.

Повече по темата прочетете az-jenata.bg

Снимка: Pixabay