Народни методи, които борят световъртежа

Ето как можете да си помогнете с натурални средства

28.09.2023 | 23:00 Редактор: Толя Стоянова
Народни методи, които борят световъртежа

Световъртежът е много неприятно и трудно поносимо състояние, което може да ви връхлети внезапно. То може да затрудни значително всички дейности, с които се занимавате в ежедневието си. В зависимост от тежестта на световъртежа понякога човек е неспособен да се изправи от леглото. Това може сериозно да засегне начина на живот.

Как можете да си помогнете с натурални средства? Някои природни продукти имат свойството да потискат световъртежа и да овладяват неприятните симптоми при това състояние.

Цариградското грозде е много здравословен натурален продукт, който има свойството да допринася в нормализирането на вестибуларната функция. Нарича се още амла и има мощни противовъзпалителни свойства. То потиска възпаленията в средното ухо, нервната система, подобрява механизмите на съня, което го прави полезно и при безсъние и нервно напрежение. В него се съдържат и големи количества витамин С, и антиоксиданти, които допълнително се борят с възпаленията.

Коренът от джинджифил също има много мощни противовъзпалителни свойства. Той намалява възпаленията във всички тъкани, включително на нервната система. Ако имате световъртеж, направете си отвара от джинджифил или си настържете малко пресен корен, смесен с канела и мед. Това ще ви помогне и да потиснете гаденето.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels