Маслото от ленено семе забавя стареенето и помага при екземи

То е богато на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини

06.06.2023 | 23:02 Редактор: Вяра Димова
Маслото от ленено семе забавя стареенето и помага при екземи

Маслото от ленено семе е ценен източник на есенциални мастни киселини. Освен, че е полезно за здравето, то е отличен помощник в грижата за кожата, косата и красотата като цяло. Лененото масло е богато на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини. Те са от ключово значение за организма и е важно да се набавят в необходимите количества, тъй като в тялото те не могат да се произвеждат естествено.

Богатството на макромолекули в това масло допринася за по-ефективно задържане на влагата в епидермиса. По този начин се осигурява пълноценна хидратация на кожата и се подобрява нейната еластичност. Високото съдържание на Омега-3 мастни киселини допринася за противодействие на процесите на стареене в кожата и справяне с фините бръчки.

Лесен начин за нанасяне на ленено масло върху кожата е като го добавим към кремовете или маските, които използваме в ежедневната грижа за кожата. Лененото масло омекотява кожата, намалява усещането за стягане и облекчава дискомфорта. То е подходящо дори и за кожа, склонна към омазняване и акне. Маслото от ленено семе осигурява възстановяване на баланса в кожата.

Като част от грижата за кожата срещу стареене може да се използва съчетанието между ленено масло, масло от жожоба и няколко капки масло от морков. Тази смес осигурява дълбоко ревитализиране на кожата и при съчетание с други продукти по предназначение може да се използва като средство за омекотяване и хидратация на кожата, засегната от екзема.

Четете повече в Puls.bg.

Снимка: pixabay