"Малката русалка" отвя конкуренцията и генерира огромни приходи

Лентата измести "Бързи и яростни 10" от първата позиция

29.05.2023 | 10:57 Редактор: Тодор Петров

"Малката русалка" отвя конкуренцията, генерирайки 95,5 млн. долара от 4320 екрана в Северна Америка, показват студийни оценки от неделя.

Оценките на Disney за филма с участието на Хейли Бейли като малката русалка и Мелиса Маккарти като вещицата Урсула сочат, че той ще събере 117,5 млн. долара до края на дългия уикенд.

Лентата измести "Бързи и яростни 10" от първата позиция. Десетият филм от франчайза с участието на Вин Дизел изостава спрямо повечето заглавия от поредицата, събирайки 23 млн. долара на местно ниво през уикенда, увеличавайки сумата за двете седмици на екран до 108 млн. долара.

През четвъртия си уикенд „Пазителите на галактиката Vol. 3” на Disney и Marvel събра 20 млн. долара в Северна Америка, заемайки трето място в класацията. На местно ниво лентата е генерирала общо 299 млн. долара.

На четвърта позиция се оказа "Супер Марио Bros: Филмът", който продължава да достига нови нива през осмия си уикенд на екран. Макар че вече може да се наеме през услуги на поискване, той все пак спечели 6,3 млн. долара в кината. Общите приходи на филма в Северна Америка възлизат на 559 млн. долара, с което Марио и Луиджи се превръщат в едни от най-големите печеливши за годината досега.

Комедиите не успяха да се преборят с Ариел, като другите нови заглавия за седмицата потънаха.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
дфервеь
преди 9 месеца