Ето как може да успокоим раздразнения стомах

Обелените ябълки и оризът са добро средство за лечение

29.05.2023 | 10:45 Редактор: Вяра Димова
Ето как може да успокоим раздразнения стомах

Раздразнен и болезнен стомах е нещо, с което никой не иска да се сблъсква. Болката в стомаха може да наруши ритъма ви, да помрачи всяко ежедневно действие и да се превърне в непоносима пречка за нормалния живот.

Болките в стомаха могат да се появят по различни причини. Те могат да доведат до киселини, спазми, парене, подуване, гадене и да причинят сериозен дискомфорт. Можете да ги успокоите с някои натурални средства при раздразнен стомах, които са наистина ефективни. 

Кои са домашните хитрини при раздразнен стомах, с които да успокоите дискомфорта и болките в корема?

Джинджифил 

Джинджифилът е известен с болкоуспокояващите и противовъзпалителните си свойства. Той е чудесно средство за успокояване на раздразнен стомах, болки, парене и киселини. Сварете си чай от пресен корен джинджифил или го настържете, смесете го с малко пресен лимонов сок, мед и зехтин и приемайте по една супена лъжица 3 пъти на ден на гладно.

Банани 

Бананите са щадяща храна при раздразнен стомах. Те помагат за облекчаването на болката и киселините. Благодарение на калия в състава си те намаляват усещането за подуване и раздразнение. Месестата им структура не дразни стомаха и помага за намаляване на болката. 

Ябълки без кора

Обелените ябълки са добро средство против раздразнен стомах. Те съдържат голямо количество пектин, който намалява раздразнението, усещането за подуване и болка. В допълнение пектинът е полезен за намаляване на холестерола.

Ориз 

Оризът не дразни стомаха и по тази причина е подходящ за консумация при раздразнен корем. Той се усвоява лесно и не предизвиква допълнителен дискомфорт. Нишестето в ориза помага за намаляване на раздразнението и възпалението по лигавицата на стомаха.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay