Кой спорт е най-полезен за здравето?

Специалистите препоръчват съобразяване с индивидуалното физическо състояние

31.03.2023 | 20:30 Редактор: Михаела Димитрова
Кой спорт е най-полезен за здравето?

Спортът влияе положително върху цялостното здравословно състояние на организма. Въпреки това специалистите не могат да степенуват и да определят кой от тях е най-полезен за здравето.

В зависимост от индивидуалното състояние, здравните специалисти биха могли да препоръчат практикуването на различни видове спорт. При липса на заболяване, всеки един от тях влияе положително върху физическото и психическото състояние, особено, ако се спортува с желание.

Плуване

Ползите от плуването са широко известни. Този спорт може да бъде практикуван по време на всички сезони, заради наличието на вътрешни и закрити басейни. В резултат на плуването се повишава капацитета на белите дробове, изграрят се калории и се изгражда мускулна маса.

Тенис

Тенисът е комплексен спорт, който включва кординация и издръжливост. При него се изгаря много голямо количество калории. Освен това много мускулни групи се тонизират и се подобрява тяхната сила.

Гребане

Гребането е спорт, който може да се практикува на открито в по-топлите месеци или на закрито във фитнес залите, с помощта на специални уреди. В резултат на този спорт, телесното тегло може значително да се понижи и освен това се повишава силата на отделните мускули.

Повече прочетете на Puls.bg

Снимка: Pixabay