Хари: Заради смъртта на майка ми винаги съм имал трудна връзка с медиите

"Бях задължен да се примиря", заяви херцогът на Съсекс

31.03.2023 | 11:35 Редактор: Искра Ангелова
Хари: Заради смъртта на майка ми винаги съм имал трудна връзка с медиите

Принц Хари даде своите свидетелски показания по делото срещу таблоида "Дейли Мейл". Херцогът на Съсекс, който пристигна в Лондон тази седмица заради съдебната си битка срещу издателската къща Associated Newspapers, отговорна за издаването на вестници като "Дейли Мейл" и Mail on Sunday, говори от свидетелското място и отново нападна семейството си.

Хари съди вестниците заради нелегално събиране на информация, включващо подслушване и хакване на неговия и телефона на съпругата му Меган Маркъл. Пред съда принцът заяви, че е принуден да следва политиката на кралското семейство, която гласи "никога не се оплаквай, никога не обяснявай", когато става въпрос за медиите.

"Заради смъртта на майка ми през 1997 година, когато бях на 12 години, и виждайки как пресата се отнасяше с нея, винаги съм имал трудна връзка с медиите", каза Хари, визирайки преследването на принцеса Даяна, довело до катастрофата в Париж през август '97 година. Той обаче заяви, че като член на кралското семейство, е трябвало да преглъща тези свои емоции и никога да не се оплаква от тормоза, който изпитва отстрана на пресата.

"Нямах алтернатива. Бях задължен да се примиря. В по-голямата част приемах ситуацията заради публичните си ангажименти", допълва принцът.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС