Обсебени сте от количеството приемани калории? Внимавайте с тези здравословни храни

Хлябът е един от видовете въглехидрати, които повечето диети изключват

21.03.2023 | 20:45 Редактор: Петя Кръстева
Обсебени сте от количеството приемани калории? Внимавайте с тези здравословни храни

Ако се опитвате да отслабнете, вероятно сте се фокусирали върху калориите. Те са важен показател за енергийния прием, с който е важно да се съобразявате, но те не са единственият фактор. Въглехидратите са скритият враг на тънката талия и стройната фигура. Много често не си даваме сметка колко излишни въглехидрати приемаме, а именно това е една от главните причини да не можете да отслабнете и да постигнете успех с диетата си.

Хлябът е един от видовете въглехидрати, които повечето диети изключват. Той е високовъглехидратен, включително пълнозърнестият и този, приготвен от алтернативни брашна (освен ядковите). 

Кои обаче са храните, които съдържат повече въглехидрати от филия хляб?

Нахут

Ако сте преминали на здравословна диета, вероятно сте включили и нахут в храненето си. Той действително е много полезен и здравословен, изпълнен с фибри, витамини и минерали. Той обаче е високовъглехидратна храна, която въпреки здравословните си качества съдържа много въглехидрати. В една чаша нахут се съдържат около 35 грама въглехидрати.

Соево мляко

Животинските млека съдържат въглехидрати, но количеството им е по-малко от това на соевото мляко. То съдържа и повече захари от тези във филия хляб. В една чаша соево мляко се съдържат около 15 г въглехидрати, но пък е богат източник на протеини и полезни мазнини.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay