Създайте пролетен оазис у дома, с тези цветя няма да сбъркате

Зюмбюлът е едно от най-предпочитаните за засаждане цветя както в градини, така и на балкона

21.03.2023 | 15:24 Редактор: Вяра Димова
Създайте пролетен оазис у дома, с тези цветя няма да сбъркате

Цветята създават настроение, а техният прекрасен аромат ни напомня, че лятото наближава. Можете да ги засадите както в домашната градина, така и в сандъчета на балкона. В следващите редове ще ви предложим няколко идеи кои цветя са подходящи за засаждане през пролетта. Ето ги и тях:

Петуния

Тези прекрасни цветя ще ви изумят с разнообразието си от цветове и шарки. За предпочитане е да ги засадите първоначално в сандъчета, като най-подходящият период за това са месеците между януари и март. Не бива обаче температурата на балкона да е прекалено ниска, тъй като най-оптималната е между 15 до 22 градуса. 

Хортензия

За предпочитане е да засадите това цвете в градина в двора, тъй като то става много голямо. С правилните грижи ще можете да се наслаждавате на богатите му цветове. Разбира се, засаждането в градски условия е напълно възможно. Най-добрият период за садене е ранната пролет.

Лобелия

Това цвете е много подходящо за отглеждане на балкона, най-вече във висящи саксии. То ще украси това пространство и ще ви създаде прекрасна цветна атмосфера. Периодът ѝ за засаждане е доста дълъг – можете да посеете семената между началото на февруари и края на юни.

Зюмбюл

Това прекрасно ароматно цвете може би е едно от най-предпочитаните за засаждане както в градини, така и на балкона. Добре би било да го засадите съвсем рано – още през февруари. Но ако сте изпуснали този момент, можете да направите това и през март. Засадете го на слънчево място, като поставите луковицата на около 15 см дълбочина.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay