Трудностите пред имотния пазар в Бургас и Стара Загора – разгледани в бизнес форумите на Imoti.net

Експерти ще обобщят проблемите пред пазара на имоти на 21 и 22 март

20.03.2023 | 10:28
Трудностите пред имотния пазар в Бургас и Стара Загора – разгледани в бизнес форумите на Imoti.net

Предизвикателствата пред пазара на имоти – политически, икономически, технологични“ ще бъде отново основна тема и в следващите бизнес форуми на Imoti.net, част от Investor Media Group, на 21 март от 14:00ч. в хотел Приморец, Бургас и 22 март от 14.00ч. в Парк - Хотел Стара Загора. Специалисти от бранша и областта ще разгледат водещите теми около имотния бизнес от изминалата година и как те ще повлияят на 2023 година.

Бизнес форумите, част от Годишните награди на imoti.net  се провеждат в подкрепа на фондация „Очи на четири лапи, в която се обучават кучета-асистенти на незрящи и на хора с диабет, аутизъм и двигателни проблеми. Присъстващите на срещата ще могат да научат повече за фондацията от модератора на събитието - Снежана Стойчева, управител на Imoti.net.

В началото на програмата експертен анализ на пазара на жилищните имоти в Бургас ще направи д-р Мирослав Владимиров от ЕРА България. Какво е съотношението между качество и цени в новото строителство ще обясни арх. Емил Бурулянов от САБ – Бургас.

Какви са възможностите на жилищното кредитиране и има ли предизвикателства пред него ще разкрие Николай Лазаров от Пощенска банка, след което д-р Свилен Колев от НСИ ще направи поглед на статистиката за състоянието и тенденциите на пазара на недвижими имоти.

Форумът в Бургас ще представи във втори панел експертите д-р Николай Лазаров – Пощенска банка, д-р Свилен Колев – НСИ, арх. Емил Бурулянов – САБ и Теодора Димитрова – ЕРА България,  които ще проведат дискусия за това кои са основните трудности и предизвикателства, пред които е изправен пазарът на недвижими имоти - лихвените проценти, инфлацията, цените на строителството, достъпност и доходност от имоти.

Още на другия ден, 22 март, бизнес форум ще се проведе и в град Стара Загора, където специалисти ще продължат да разглеждат темите за препятствията пред имотния пазар от 14:00 часа в Парк - Хотел Стара Загора.

В първи панел експертът Красимира Димитрова от Явлена – Стара Загора ще направи разбор на пазара на недвижими имоти в Стара Загора и региона за началото на 2023, а след него д-р Николай Лазаров от Пощенска банка ще представи пред аудиторията какви предизвикателства и възможности крие жилищното кредитиране през новата година.

Фокусът на форума ще продължи върху статистиката за състоянието и тенденциите на пазара на недвижими имоти. Повече по темата ще говори  д-р Свилен Колев от НСИ.

Управителят на Imoti.net, Снежана Стойчева, ще представи кратък филм за фондация „Очи на четири лапи“ с „Десетте молби на кучето-водач“.

Бизнес срещата в Стара Загора ще завърши с експертна дискусия по темата за основните предизвикателства, пред които е изправен пазара за недвижими имоти. Участници в нея ще бъдат д-р Николай Лазаров – Пощенска банка, д-р Свилен Колев – НСИ и Красимира Димитрова – Явлена Стара Загора.

Следващите срещи на бизнес форума на Imoti.net ще бъдат на 4 април в Русе и на 5 април във Велико Търново. Пълната програма с датите и участниците в експертните срещи ще откриете ТУК.

Бизнес дискусиите се осъществяват в унисон с цялостната мисия на водещия сайт за недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, да стимулира прозрачното и професионално развитие на имотния бизнес в полза на потребителите. Те са част от програмата на „Годишните награди на Imoti.net“, които през 2023г. ще се проведат за осма поредна година и ще отличат най-добрите в сектора на недвижимите имоти за изминалата 2022 година.

Генерален партньор на „Годишни награди на Imoti.net“ е Пощенска банка. Основен партньор е Националната асоциация на строителните предприемачи.

Институционални партньори са Български Съвет за Устойчиво Развитие, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Университета за национално и световно стопанство (УНСС), PropTech Bulgaria, Френско-българска търговска и индустриална камара, Международна федерация за недвижими имоти „FIABCI“ и Областно представителство на Камарата на строителите в България - София.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Bulgaria ON AIR, Money.bg, сп. BusinessGlobal, Градът Медиа Груп, вeстник „Строител“ и Stolica.bg.