Родители на две деца се оказаха... брат и сестра

Двамата имали "ненормално висок процент на съвпадение" при кръвните изследвания

19.03.2023 | 06:50 Редактор: Елеонора Танева
Родители на две деца се оказаха... брат и сестра

Потребител на социалната мрежа Reddit твърди, че той и съпругата му са се оказали еднокръвни брат и сестра. Те разбрали за това, едва след като им се родили деца, твърди Daily Mirror.

Мъжът, който очевидно е живеел в САЩ, е осиновен като бебе. Преди осем години, по време на командировка в съседна държава двамата се запознават. Той се запознава с момиче, двамата се сближили до интимни отношения. Скоро той се преместил при нея, след като се договорил за смяна на работното място.

След раждането на най-малкия си син жената се нуждаела от бъбречна трансплантация. Никой от близките ѝ роднини не бил подходящ за донор. Тогава съпругът решил да опита късмета си и да направи ДНК тест, за да се увери, че органите им са съвместими. На следващия ден лекарите го уведомяват, че е идеалният донор. И тогава един от лекарите казал нещо за допълнително изследване поради резултатите от анализа на човешкия левкоцитен антиген. "Нищо не подозирах и се съгласих", сподели съпругът, цитиран от БГНЕС.

Резултатите от допълнителни анализи показаха "ненормално висок процент на съвпадение". Лекарят обяснил на мъжа, че поради начина, по който се предава ДНК, гените на дете и родител могат да съвпадат до максимум 50 процента, но при братята и сестрите съвпадението на гените може да достигне 100 процента.

"Да, ние се оказахме близки роднини, не се шегувам. Не знам как да продължа. Разбирам колко неестествено е това, но тя е моя съпруга и имаме две деца", разкри мъжът на какъв кръстопът е попаднало семейството.

Когато отчаяният мъж сподели историята в социалните мрежи, потребителите го успокоиха. Повечето от тях казаха, че след като двойката вече има деца и те са здрави, тогава няма смисъл да разрушават брака.

По-рано беше съобщено за бременна британка, чийто съпруг се оказа неин роднина. Тя разбрала за това, когато отишла на уебсайт за генеалогия и открила, че имената на бабите им съвпадат.