Кантарът показва стряскащи числа? Ето какви може да са причините да не отслабвате

Сънят е от решаващо значение за това дали ще успеете да отслабнете

06.02.2023 | 10:28 Редактор: Петя Кръстева
Кантарът показва стряскащи числа? Ето какви може да са причините да не отслабвате

Отслабването е трудно предизвикателство, което изисква много усилия, постоянство и воля. Понякога обаче въпреки всичко, което правите, загубата на тегло така и не се случва или е едва забележима. Има вероятност да грешите някъде, ако въпреки усилията не успявате да отслабнете.

Не спите достатъчно

Сънят е от решаващо значение за това дали ще успеете да отслабнете, или не. Добрият качествен сън оказва изключително голямо и благотворно влияние върху метаболизма. Когато не спите добре и сънят ви е крайно недостатъчен, това забавя метаболизма, изтощава организма и го поставя в режим на съхранение на калориите вместо изразходването им за енергия.

Тренирате прекалено много

Упражненията и движението са много важни за ускоряването на метаболизма, изгарянето на мазнини и изразходването на калории. Всичко в прекомерни дози има негативен ефект. Същото е и с тренировките. Ако прекалявате с изтощението на тялото, отслабването ще ви е по-трудно, защото организмът ще навлезе в режим на запазване на мазнините, за да си осигури енергия за процесите и функциите, а няма да ги топи, каквато е целта ви.

Четете повече по темата на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay