Манипулация? Преразглеждат номинациите за "Оскарите"

В скандала е замесено името на британската актриса Андреа Райзбъро

01.02.2023 | 12:05 Редактор: Вяра Димова
Манипулация? Преразглеждат номинациите за

Американската академия за филмово изкуство ще преразгледа тазгодишните "Оскари", които ще се раздават на 13 март. Причината е, че медията Puck е повдигнала въпроса за номинацията на британската актриса Андреа Райзбъро, която участва в непопулярната драма To Leslie, предаде Ройтерс.

Там тя играе самотна майка алкохоличка. Режисьор е Майкъл Морис. Експертите били изненадани от нейната номинация, тъй като продукцията, според данните на Box Office Mojo, е само 27 000 долара.

Твърди се, че съпругата на филмовия режисьор, актрисата Мери Маккормак и нейни приятели, са изпратили имейли на определени членове от актьорския състав на Академията и са искали те да гледат филма и да публикуват положителни отзиви за изпълнението на Райзбъро.

Така звезди написали положителни коментари. Това провокирало въпроси дали агресивната кампания за Райзбъро е нарушила правилата за лобиране, определени от Академията за филмово изкуство и наука.

Академията излезе с изявление, в което се казва, че организацията "ще преразгледа процедурите на кампанията около тазгодишните номинирани като гаранция, че няма нарушени насоки". Името на Райзбъро не беше споменато.

Четете повече по темата в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС