Не харесвате фитнеса? Опитайте тези тренировки у дома

Кръговите тренировки са подходящи за моментите, в които нямате много време

26.01.2023 | 22:21 Редактор: Петя Кръстева
Не харесвате фитнеса? Опитайте тези тренировки у дома

Домашните тренировки са станали част от ежедневието на много дами. Чрез различни приложения и социални мрежи имаме възможност да тренираме с професионални треньори, при това без да напускаме дома си. Ако и вие сте от дамите, които не обичат да посещават фитнес зала, вероятно сте се питали има ли някакъв друг начин, по който можете да поддържате формата си. Разбира се! В следващите редове ви предлагаме няколко идеи за ефективни тренировки, с които можете да горите калории, без да напускате дома си. Ето ги и тях:

Кръгови тренировки

Това са тренировки, при които за определен период от време (30 – 45 секунди) изпълнявате максимален брой повторения от дадено упражнение. През останалото време почивате (30 – 15 секунди). Такъв тип упражнения са много подходящи, ако нямате много време за тренировка, тъй като за около 30 минути можете да тренирате цялото тяло, като съчетаете ефекта от кардио и силова тренировка.

Скачане на въже

Скачането на въже е комплексно упражнение, в което участват много мускулни групи. Натоварването е съсредоточено основно в прасците, а това го прави изключително подходящо за жени, които биха искали да подобрят визията не само на тази част от тялото, а и на целите крака. По време на движението участват и мускулите на корема и кръста. Комбинирайте скачането на въже с упражнения или пък го правете, за да заместите кардио тренировка. Пригответе се да изгорите около 250 калории само за 20 минути скачане.

Четете повече по темата на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay