Как да намалим теглото си преди празниците, вижте няколко съвета

Пиенето на течности и тренировките спомагат за намаляване на теглото

06.12.2022 | 23:30 Редактор: Вяра Димова
Как да намалим теглото си преди празниците, вижте няколко съвета

Увлечени в ежедневието забравяме, че зимният период, освен с повече часове прекарани вкъщи, е свързан и с весели празненства, срещи с близки и роднини и много забавления. Но няма как да изглеждаме добре, ако не се чувстваме така. Ето няколко съвета, с които ще можете да се освободите от няколко излишни килограма преди празниците:

Не се фокусирайте върху килограмите

Твърде много сме свикнали да се подчиняваме на цифрите. В различните периоди от месеца теглото на една жена е съвсем нормално да варира. Това се случва особено преди цикъл, когато тялото на жената задържа повече вода. Точно тогава е и времето, в което ни се хапват повече въглехидрати, които също са причина за задържане на течности. Затова ако сте решили да свалите няколко килограма преди празниците, най-добре е да използвате за мярка шивашки метър, или пък любим чифт дънки. 

Пийте повече течности

Всички знаем за нейните ползи за здравето, но тя има и други такива. Често пъти тялото ни изпраща сигнали за жажда, които ние бъркаме с глад. Затова трябва да се стараем да си набавяме нужното количество течности преди организмът да е стигнал до положение на лека дехидратация. А сигналът за жажда е именно това. Ето защо приемайте по 1-2 чаши вода всеки час. 

Преместете вечерята

Ако изместите последното хранене за деня с няколко часа, ще дадете възможност на храносмилателната ви система да работи по-ефективно. Големите количества храна особено късно вечер натоварват излишно целия организъм.

Практикувайте периодично гладуване (фастинг)

Ако сте от хората, които не могат да пазят диети, периодичното гладуване е точно за вас. Условието, което трябва да спазвате е да правите това в определен прозорец от време. Ако започвате, за предпочитане е да се храните 8 часа, а през останалите 16 да приемате само вода или течности без калории. След определен период можете да преминете на 18, дори 20-часов период на "глад".

Увеличете кардио тренировките

За да направите вашата кардио тренировка още по-ефективна, преди нея нанесете загряващ антицелулитен крем, отгоре сложете стегнат клин, а върху него – сауна костюм.

Четете повече на az-jenata.bg.

Снимка: pixabay