Край на разходите за ноктопластика: Изпробвайте тези трикове за бърз растеж у дома

С подходящата грижа и постоянство можете да ускорите растежа им и да ги направите здрави и гладки

06.12.2022 | 23:00 Редактор: Петя Кръстева
Край на разходите за ноктопластика: Изпробвайте тези трикове за бърз растеж у дома

Всяка жена иска да има здрави и красиви нокти, които да растат бързо и да не се чупят. Добрата новина е, че има как това да се случи. С подходящата грижа и постоянство можете да ускорите растежа на ноктите си и да ги направите здрави и гладки. Вижте някои хитри трикове за бърз растеж на ноктите.

Кокосово масло

Кокосовото масло стимулира растежа на ноктите и ги прави нежни, розови, гладки, но същевременно твърди и устойчиви. Има антибактериални и противогъбични свойства, които пазят ноктите от инфекции. Кокосовото масло осигурява нужната хидратация за ноктите, доставя и ценни мастни киселини, които подхранват и заздравяват. Масажирайте ноктите си с разтопено кокосово масло, докато попие леко. Останалото количество оставете да действа за през нощта като маска.

Портокалов сок

Изстискайте малко портокалов сок и накиснете ноктите си в него. Портокаловият сок е много богат на витамин С и фолиева киселина, които стимулират деленето на клетките и растежа на ноктите. Те помагат на ноктите да укрепнат и да растат по-бързо и по-здрави. Потопете ноктите в портокалов сок за 10 минути, след това изплакнете с леко топла вода.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay