От кой навик европейците се отказват най-трудно - за българите това е алкохолът

За 28 от 40 държави отказването от пушенето е най-трудно

30.11.2022 | 19:50 Редактор: Вяра Димова
От кой навик европейците се отказват най-трудно - за българите това е алкохолът

Отказът от навици, които остават за цял живот, изисква желязна воля, експертите от ICE Headshop използват инструмента за онлайн анализ SEMrush, за да анализират фразите за най-често срещаните навици и да установят кои от тях европейците се опитват да преодолеят най-много.

Освен това Хелън Норбъри, експерт по благосъстоянието, предлага своя опит за това как да изкорените лошите си навици.

От анализираните 40 европейски държави, 28 смятат, че пушенето е най-трудно за отказване, като общо онлайн търсенията на европейците, които се надяват да намерят съвети как да се откажат от никотиновия си навик, са 850 440 всяка година. Сред най-търсените са Обединеното кралство, Турция и Испания.

Алкохолът е другият най-труден за отказване навик и присъства в първите резултати за много европейски държави, но е най-трудният за отказване навик само за седем. Комбинираните онлайн търсения за отказване от алкохола достигат над 312 000 годишно. България, Италия и Литва са сред държавите, които най-трудно се отказват от алкохола, пише БГНЕС.

Третият най-труден за отказване навик в Европа е захарта, като Белгия и Люксембург са сред четирите държави, които намират за най-трудно да се преборят с желанието си за сладко. Средната стойност на комбинираните годишни търсения е 98 520.

Кафето е четвъртият най-труден за преодоляване навик за европейците. Комбинираните годишни търсения за това как да спрете да пиете пристрастяващата гореща напитка достигат малко над 35 000. Сърбия е единствената страна, в която най-трудно се отказват от кафето.

Снимка: pixabay