Край на вековната кралска традиция: Камила се отказва от придворните си дами

От новия ѝ основен екип ще имат по-малко административни отговорности

30.11.2022 | 16:13 Редактор: Искра Ангелова
Край на вековната кралска традиция: Камила се отказва от придворните си дами

Преди дни стана ясно, че съпругата на бъдещия крал Чарлз III, който официално ще бъде коронясан през 2023 година, ще се откаже от придворните си дами и на тяхно място ще назначи шест жени като "придружители на кралицата".

Новината беше официално съобщена от говорител на Бъкингамския дворец, така че може спокойно да бъде приета за чиста монета, а не за слух, опитващ се да вдигне репутацията на Камила.

В опит да се модернизира позицията, ролята на „придружител на кралицата“ ще бъде по-неформална в сравнение с предишните задължения, изпълнявани от придворните дами. Това означава, че дамите от новия основен екип на Камила, в допълнение към нейния личен секретар и заместник-личен секретар - ще имат по-малко административни отговорности и ще присъстват на по-малко събития с кралицата, в сравнение с придворните дами на покойната кралица Елизабет II.

Говорителят на двореца потвърди, че новата група ще се състои от дългогодишните приятелки на Камила - Сара Тротън, лейди Катрин Брук, баронеса Карлин Чизхолм, лейди Сара Кесуик, Фиона, маркиза на Ландсдаун и Джейн фон Вестенхолц, чиято дъщеря представи принц Хари на сегашната му съпруга Меган Маркъл.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС