Знаем ли кои са законите на кармата?

Тя е система в източните религии – хиндуизъм, будизъм и джайнизъм

03.10.2022 | 22:25 Редактор: Ваня Кузманова
Знаем ли кои са законите на кармата?

Какво точно е кармата?

Кармата е система в източните религии – хиндуизъм, будизъм и джайнизъм. В тези религии кармата е определяща, водеща за това как протича животът на човек. Тя се определя и от това какви действия прави човекът в сегашния си живот и какви е правил в миналите си съществувания. Кармата е от решаващо значение и за това каква ще е съдбата на човек в бъдещите му животи, тъй като в тези религии и култури вярата в прераждането е основна.

1. Законът за причината и следствието или наричан още Великият закон.

Първият закон за кармата полага най-важната основа в концепцията, а именно, че всичко, което ни се случва е резултат от предишните ни действия без значение дали са съзнателни или не.

2. Законът на Сътворението.

Според този закон кармата влияе на живота на човек от самото създаване на душата му, първото му раждане. Можем да бъдем несъзнателно повлияни от собствената си карма без да знаем и без да правим съзнателни действия в определена посока.

3. Законът на смирението.

Законът на смирението се определя като способността да приемаме лошата карма, която по някакъв начин се е върнала като бумеранг към нас. Според този закон трябва да приемаме лошите събития в живота си, като част от нашата цялостна енергия, да се учим от грешките си и да не се противим срещу наказанието. През това време, разбира се, е добре да правим неща, с които да подобрим кармата си колкото се може повече.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК