Кои са най-добрите храни за растеж и гъстота на косата?

В яйцата се съдържат множество ценни за косата вещества

03.10.2022 | 00:10 Редактор: Ваня Кузманова
Кои са най-добрите храни за растеж и гъстота на косата?

Растежът и гъстотата на косата не зависят само от продуктите, които ползвате. Храната, която консумирате и здравословните избори, които правите в ежедневието си са основният двигател на растежа на косата и подобряването на нейното състояние. Здравата коса зависи от това какво ядете.

Кои са най-добрите храни за растеж и гъстота на косата?

Това са всички храни, които съдържат постни протеини, омега-3 мастни киселини, мастноразтворими витамини, витамини от група В, желязо. Всички тези хранителни вещества и елементи се намират в голямо разнообразие в средиземноморската диета. Тя е богата на фибри, протеини, полезни мазнини, пълнозърнести храни и е един от най-здравословните начини на хранене. Освен това е полезна за чревните бактерии, от които до голяма степен зависи здравето на целия организъм, включително косата.

Сьомга

Сьомгата е сред най-полезните видове риба, богата на здравословни мазнини. Тя е прекрасен източник на омега-3 мастни киселини, които са от ключово значение за косата. Те подхранват, хидратират, намаляват косопада и стимулират сгъстяването на косата.

Яйца

В яйцата се съдържат множество ценни за косата вещества, сред които биотин, холин, желязо, мазнини и протеини. Допълнително благоприятно въздействие имат и витамините А, D и В12, съдържащи се в яйцата.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК