Кои са хитрите трикове за почистване на електрическата кана?

Киселината на лимона има мощни свойства в разграждането на мръсотия

01.10.2022 | 06:30 Редактор: Ваня Кузманова
Кои са хитрите трикове за почистване на електрическата кана?

Електрическата кана е уред, който много хора ползват, защото спестява време и улеснява стоплянето на вода. Много по-лесно е да сгреете вода в каната, отколкото да чакате котлонът да свърши тази работа.

Вероятно много хора се плашат да мият електрическата си кана, смятайки, че водата ще навлезе във вътрешността ѝ и ще предизвиква късо съединение. Всъщност електрическата част на тези уреди е капсулована и водата не може да достигне до нея, съответно да предизвика изгаряне на каната. Можете спокойно да почистите и дезинфекцирате каната си, така че да я направите безопасна за здравето.

И все пак редовното миене на каната под течаща вода може да създаде риск от разваляне на уреда или късо съединение, особено ако каната е по-стара и уплътненията ѝ са износени. 

Ето няколко хитри трика за почистване на електрическа кана:

Оцет

Смесете една част бял винен или ябълков оцет с три части вода в каната. Оставете водата да заври в нея и след това да престои гореща във вътрешността ѝ за 20 минути. Излейте водата, изплакнете с чиста студена вода.

Лимонов сок и лимонена киселина

Киселината на лимона има мощни свойства в разграждането на мръсотия, наслагвания, замърсявания. Може да използвате пресен лимонов сок, изстискан от лимон или готов лимонов сок. Като алтернатива може да се използва и лимонена киселина на кристалчета, разтворена във вода. Най-подходящ е пресният сок, защото има най-концентрирани киселини в състава си. А комбинацията между лимонов сок и лимонена киселина е най-мощният разтворител на мазнини и замърсявания.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК