Как да се борим ефективно с черните точки по кожата?

Храненето оказва много голямо влияние върху кожата

26.09.2022 | 22:31 Редактор: Ваня Кузманова
Как да се борим ефективно с черните точки по кожата?

Черните точки по брадичката са един от най-често срещаните проблеми с кожата и сред най-упорите причинители на акне в тази област. Те се появяват по различни и твърде индивидуални причини, за да може да бъде посочена една конкретна. 

Опитайте някои домашни средства 

Домашните средства за премахване на черните точки и ексфолиране на кожата са чудесен начин да отстраните нежеланите натрупвания от себум, мъртви клетки и мръсотия, които запушват порите. Смеси със захар, сол, мед, овесени ядки придават блясък, мекота и чистота на кожата, като подобряват текстурата ѝ и балансират секрецията на себум. Маслото от чаено дърво е още един много добър продукт, подходящ за мазна и склонна към черни точки и акне кожа. То има антибактериален ефект и намалява омазняването. 

Маски против черни точки

Има много различни домашни маски против черни точки, които могат да помогнат за намаляване на появата им. Маските с хума или глина, например, спомагат за извличане на излишните мазнини от кожата. Глината допринася за контрола на секрецията на себум. Добре е да се правят маски с глина веднъж седмично. Прекаляването с тях може да пресуши кожата и да създаде неприятни странични ефекти. 

Промени в диетата 

Храненето оказва много голямо влияние върху кожата. Всичко, което слагаме в устата си, се отразява върху нейното състояние. Неправилната диета и консумацията на вредни храни омазнява кожата, провокира секреция на излишен себум, създава условия за възпаление, дори може да повлияе негативно върху хормоналния баланс. Всички тези фактори са предпоставка за поява на черни точки и акне.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК